Víno v lahvích MAGNUM

Publikováno: 29.2.2024

Původ názvu pochází z latinského slova magnum, což znamená ‚skvělý‘,“ je tak ideální volbou pro zvlásštní příležitosti, či jako dárek, protože působí dominantně a luxusně.
Magnum láhve jsou nejen zpestření ve vinařském světě, ale mají také jednu velkou výhodu. Víno totiž v lahvích velkého objemu zraje lépe, díky většímu množství v jedné lahvi. Platí tedy, čím větší láhev/objem, tím lépe v něm víno zraje.
Jedná se o určitou vyjímečnost. Většina dobrých a špičkových vín se láhvuje do klasických 0,75 l lahví. Magnumka je něco vzácného, vyjímečného. Vinaři do ní plní především svá špičková a prémiová vína, své "vlajkové lodi".

Sdílet na Facebooku


Zpět

Svařené víno nebo také svařák

Svařené víno patří neodmyslitelně k chladnému neboli zimnímu období, kdy vás tento horký nápoj dokáže zahřát. Kromě zahřátí dokáže při správném dávkování nabídnout i celou řadu léčivých účinků. Mezi některé z nich patří například rozšíření cév, což pomáhá k prevenci kardiovaskulárních onemocnění, antiseptické účinky, pomáhá bojovat s chudokrevností a s trávením a má pozitivní vliv na náš imunitní systém.
Zobrazit celý článek

Klaret z Moravy

Názvem klaret nebo claret se smí označovat víno vyrobené z modrých odrůd révy vinné bez nakvášení rmutu. V českém vinařském slovníku najdete tuto definici klaretu „Klaret je bílé nebo světle růžové víno vyrobené z modrých hroznů révy vinné.“
Zobrazit celý článek

Vinařství

Alexandre Relvas - Poměrně mladé, ale velmi perspektivní vinařství, nacházející se v oblasti Alentejo v Portugalsku. Vlastní přes 100 ha vinic v jižní části (oblast Alantejano) a dalších 200 ha vinic má smluvně zavázáno s místními pěstiteli. Šoman - VINAŘSTVÍ - Vinařství Šoman je rodinná firma, která vyrábí víno od 9. 9. 1999. V současné době obdělává 10 ha vlastních vinic v integrované produkci. Zpracování hroznů probíhá v nově postavené moderní hale na okraji obce. Yerevan Ararat BRANDY - V roce 2002 se továrna Yerevan Ararat brandy-wine-vodka factory stala součásti Multi Group Concern, který investoval přes 50 miliónů USD do modernizace výroby, technologií a lahvování.Deluxe - Paštiky patří mezi klasické pokrmy francouzské kuchyně. Jemné masové směsi se připravují z různých druhů masa – nejčastěji z vepřového, drůbežího, králičího a zvěřiny, existují však i rybí či zeleninové varianty. Polderkaas - Henri Willig je producent holandských sýrových specialit pod značkou POLDERKAAS. Mezi nejznámější patří sýr Baby Gouda, nicméně do širokého portfolia produktů a specialit patří další a to sýry kozí, ovčí nebo BIO sýry. Caves de Rocbére - Caves de Rocbére najdeme v jižní Francii. Jedná se o vinařské sdružení, které je tvořeno třemi družstvy a vzniklo v roce 1972. Družstva společně sjednotila nabídky svých vín, aby pod společným vedením a managementem uváděla na trh produkci láhvových vín tRONA - sklárna - Sklárna RONA patří mezi světově nejvýznamnější výrobce kvalitního nápojového skla, stolovacích doplňků a dekoračního skla. Sklárna RONA má víc jak stoletou tradici ve výrobě skl...Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné