Svařené víno nebo také svařák
Svařené víno neboli svařák je teplý nápoj vyráběný většinou z červeného vína se směsí koření (skořice, hřebíček, badyán...), doslazovaný cukrem nebo medem a dochucený ovocem, například jablkem, pomerančem či citrónem. V dřívějších dobách se takto „napravovalo“ nekvalitní víno.
Kromě obyčejného červeného svařeného vína je možné se setkat i se svařákem bílým nebo růžovým. Každé z nich má své specifické vlastnosti. Bílé víno bývá silnější a sladší, růžové zase ovocnější. Svařené víno lze opravdu vyrobit z jakéhokoliv druhu vína.
Při výběru vína na svařák je důležité myslet na to, abyste vybrali víno takové, které máte rádi. Na kvalitě rozhodně nešetřete, ale určitě je škoda dělat svařák z přívlastkového vína.
Zpět
Klaret z Moravy
Italské PRIMITIVO
Vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem