Klaret z Moravy

Publikováno: 29.2.2024

Klaret je u nás proto známý jako bílé víno s odstíny šedi. Klaret vinaři vyrábí z rozmanitého množství modrých odrůd, mezi kterými najdete Cabernet Sauvignon, Frankovku nebo Svatovavřinecké. Nejčastěji se však využívá odrůda Rulandské modré, která má ve slupce nízké množství barviva.
Čím je klaret specifický? Výsledné víno je vodového až šedavého odstínu nebo může být barvu lososovou či cibulovou. Má výrazně ovocné aroma a typické je pro něj vedle jemnosti i lehké tělo s nízkým obsahem tříslovin. Hodnoty cukernatosti by měly nabývat 18NM až 22NM. Vína si tím zachovávají svěžest a barvu. Díky jeho svěžesti a lehkosti ho můžete servírovat k rybám nebo ovocným dezertům. Nejlépe si ho vychutnáte jako mladé víno.

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Italské PRIMITIVO

Ačkoli se vedou sporné a dlouhodobé debaty o geografickém původu odrůdy, není pochyb o tom, že dnešní domov Primitiva je v jižní Itálii, zejména v Puglii. Primitivo je poměrně obtížné na vinici obhospodařovat. Odrůda je náchylná k suchu, mrazům a hrozny jsou náchylné vůči plísňovým chorobám a škůdcům révy. Víno je tmavé a dozrává brzy, z čehož zřejmě pochází i jeho italský název. Primitivo znamená v překladu rané a získává si všechny milovníky červených ovocných vín. V Itálii se sklízí již od půlky srpna nejpozději do poloviny září.
Zobrazit celý článek

OLIVY A VÍNO

Víno je vhodný nápoj pro vyjímečné události, nebo jen tak pro posezení s přáteli. Vždy je dobré k vínu něco zakousnout, nejste-li zrovna milovníky sýrů bohatě postačí třeba olivy.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Fernando de Castilla - Sklepy Vinařství Rey Fernando de Castilla se nachází v historickém centru města Jerez. Sherry nejdříve zraje v nových sudech z francouzského a amerického dubu a poté po dlouhou dobu v sude...Národní vinařské centrum, o.p.s. - Národní vinařské centrum je neziskovou organizací se sídlem na zámku ve Valticích na jižní Moravě. Cílem NVC je především pořádání Národní soutěže vín a degustační expozice – Salonu vín ČR.Vajbar - VINAŘSTVÍ - Vinařství Vajbar obhospodařuje cca 36 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova přestárlých vinic a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru. LTC Vysoké Mýto a.s. - Společnost LTC Vysoké Mýto, a.s. byla založena 16. září 1996 jako balírna suchých plodů, dražovaného a sušeného ovoce, luštěnin a rýže. Petrák Jan - VINAŘSTVÍ - Úcta k tradici, specifické půdní a klimatické podmínky dávají na jihu Moravy vzniknout v malém rodinném vinařství JAN PETRÁK klasickému sektu pravou šampaňskou metodou – kvašením v láhvi. Chowaniec & Krajčírovič - Firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roce 2001 spojením dvou vinařů. Petra Chowanieca, známého na trhu kolekcí odrůdových vín ročníku 2000 a Juraja Krajčíroviča, vino...Seville Premium - Značka Seville je hrdá na Středomoří, ze kterého pochází a snaží se středomořskou kuchyni, která je pro ně typická rozšířit po celém světě. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné