MADEIRA

Publikováno: 25.7.2023

Při výrobě se používá technologický proces zvaný „estufagem". Víno se v sudech po vykvašení, dolihování a stočení z kalů zahřívá přibližně na 45° - 65°. Někdy se těmto vínům přezdívá pečená vína. Sušší vína jsou dolihována před estufagem, sladší až po něm.

Díky dolihování a procesu estufagem se dá madeira skladovat prakticky neomezeně dlouho a to i v láhvi, která již byla otevřena a proto se považují za prakticky nezničitelná. Lahve se archivují ve svislé poloze, korek nemusí být smáčen.

Jednoodrůdová vína se lahvují po 10ti až 15ti letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.
                                              Směsi odrůd vína se lahvují po 3 až 5 letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.

- sercial (nejlehčí a nejsušší)
- verdelho (pikantní polosuché)
- boal (bual) (tmavší, polosladké s kouřovou příchutí)
- malvasia (velmi sladké a tmavé)

Sdílet na Facebooku


Zpět

Co je Salon vín České republiky ?

Sto nejlepších vín soutěže je oceněno prestižním titulem "Salon vín ČR". Na tuto soutěž navazuje celoročně otevřená ( kromě ledna, kdy probíhá příprava expozice nového ročníku) veřejná degustační expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích.
Zobrazit celý článek

HROZNOVÉ MOŠTY

Většina z nás zná jen jablečný mošt, proč ale nevyzkoušet i mošt z hroznového vína? Hroznové mošty se vyrábí z bílého i červeného hroznového vína.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Národní vinařské centrum, o.p.s. - Národní vinařské centrum je neziskovou organizací se sídlem na zámku ve Valticích na jižní Moravě. Cílem NVC je především pořádání Národní soutěže vín a degustační expozice – Salonu vín ČR.Tetur Vladimír - VINAŘSTVÍ - Nejstarší zmínka o výrobě vína v rodě p. Vladimíra Tetura sahá do roku 1620, kdy se již jeho předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. V rodině p. Tetura tomu není jinak, a proto se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992.Messias - Společnost MESSIAS byla založena v roce 1926 panem Baptistou Messias, který působil jako předseda společnosti až do roku 1973. Horák - VINAŘSTVÍ - Malé butikové vinařství založené v roce 2004, nacházející se v obci Vrbice, podoblasti VELKOPAVLOVICKÉ. Tato velmi kvalitní vinařská podoblast je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známá svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů.Alexandre Relvas - Poměrně mladé, ale velmi perspektivní vinařství, nacházející se v oblasti Alentejo v Portugalsku. Vlastní přes 100 ha vinic v jižní části (oblast Alantejano) a dalších 200 ha vinic má smluvně zavázáno s místními pěstiteli. Vinselekt Michlovský - VINAŘSTVÍ - Firma Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. završuje pěstování révy vinné produkcí vín nejvyšších jakostních stupňů. Mladý podnik vznikl v roce 1993 a produkoval především vína určená pro zpracování na sekty. V roce 1995 začala firma plnit svá nejlepší vínCarl Jung - Společnost Carl Jung je předním evropským výrobcem dealkoholizovaného vína, a právě spojení moderních technologií a zkušeností výrobce zaručuje tu nejvyšší kvalitu těchto nápojů. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné