MADEIRA

Publikováno: 25.7.2023

Při výrobě se používá technologický proces zvaný „estufagem". Víno se v sudech po vykvašení, dolihování a stočení z kalů zahřívá přibližně na 45° - 65°. Někdy se těmto vínům přezdívá pečená vína. Sušší vína jsou dolihována před estufagem, sladší až po něm.

Díky dolihování a procesu estufagem se dá madeira skladovat prakticky neomezeně dlouho a to i v láhvi, která již byla otevřena a proto se považují za prakticky nezničitelná. Lahve se archivují ve svislé poloze, korek nemusí být smáčen.

Jednoodrůdová vína se lahvují po 10ti až 15ti letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.
                                              Směsi odrůd vína se lahvují po 3 až 5 letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.

- sercial (nejlehčí a nejsušší)
- verdelho (pikantní polosuché)
- boal (bual) (tmavší, polosladké s kouřovou příchutí)
- malvasia (velmi sladké a tmavé)

Sdílet na Facebooku


Zpět

Co je Salon vín České republiky ?

Sto nejlepších vín soutěže je oceněno prestižním titulem "Salon vín ČR". Na tuto soutěž navazuje celoročně otevřená ( kromě ledna, kdy probíhá příprava expozice nového ročníku) veřejná degustační expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích.
Zobrazit celý článek

HROZNOVÉ MOŠTY

Většina z nás zná jen jablečný mošt, proč ale nevyzkoušet i mošt z hroznového vína? Hroznové mošty se vyrábí z bílého i červeného hroznového vína.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Chowaniec & Krajčírovič - Firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roce 2001 spojením dvou vinařů. Petra Chowanieca, známého na trhu kolekcí odrůdových vín ročníku 2000 a Juraja Krajčíroviča, vino...Casa Santos Lima - Vinařství bylo vytvořeno za cílem zajištění trvalého rozvoje vinařské aktivity v oblasti Lisabon. Tato činnost byla poprvé spuštěna Joaquimem Santos Lima, který na přelomu 19. století, byl již velkým výrobcem a vývozcem portugalských vín.Arnaud Francie - Společnost Arnaud byla založena v roce 1950, v Limousin (Aixe sur Vienne). Tento rodinný podnik se zabývá tradiční výrobou paštik a konzervovaného masa.Je moderní, dynamickou společností na evropském trhu a může se pochlubit kvalitními a originálními výroKrug - Společnost Krug byla založena v roce 1843 a specializovala se výhradně na prestižní a výběrová champagne (šampaňská) vína. Horák - VINAŘSTVÍ - Malé butikové vinařství založené v roce 2004, nacházející se v obci Vrbice, podoblasti VELKOPAVLOVICKÉ. Tato velmi kvalitní vinařská podoblast je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známá svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů.Familia Deicas - Vína z vinic Juanicó jsou produkována výhradně rodinnou společností Deicas. Již třetí generace rodiny Deicas pracuje s plným nasazením a odhodláním, aby Vám přinesla víno té nejvyšší kvality.Mádl František - VINAŘSTVÍ - Pan František Mádl zvaný také jako Malý vinař z Velkých Bílovicích je tvůrcem jakostních a přívlastkových vín. Zaměřuje se na kvalitní přívlastková vína z odrůd, pro které je Velkopavlovicko ideální oblastí. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné