CHEDDAR
Čedar má tvrdou a hladkou strukturu, je neohebný a nedrolivý. Chuť se liší stářím sýra. Mladší sýry mají chuť méně výraznou, ořechovo-sladkou, často se slaným nádechem, zatímco chuť zralejších sýrů je silnější a plnější s mnohem výraznější ořechovou příchutí. Velmi staré sýry získávají chuť slaně kyselou. Zlatožlutá barva stárnutím tmavne. Po roce se v sýru mohou vytvořit malé krystalky, které křupou v ústech. Jedná se o přirozený jev. Čím déle sýr zraje, tím jsou krystalky patrnější a četnější.
Čedar velmi dobře chutná se sklenkou červeného nebo bílého vína, stejně dobře se k němu ale hodí i portské. Vedle tradičního čedaru se dnes vyrábí mnoho ochucených variant například s kořením, portským vínem, bylinkami, whisky, zázvorem a mnoho dalších.
Zpět
Víno VÝBĚR Z CIBÉB
Co znamená VOC ?
Vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem