Drápal Oldřich - VINAŘSTVÍ
Počátky Vinařství Oldřich Drápal sahají do roku 1980, kdy začal vyrábět první vína, protože ho neustále lákala myšlenka produkovat něco nového. Od roku 2003 se začal věnovat výrobě slámových vín již ve větším měřítku a z větší pestrosti odrůd. Protože tato kategorie vín byla v České republice novinkou, lákaly pana Drápala nové možnosti výroby slámového vína a objevování cesty ke zlepšení jejich kvality. Ve svém podniku zpracovává hrozny od svých stálých dodavatelů, kteří je sbírají ručně. Cukernatost hroznů při sběru se pohybuje v rozmezí 20 až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží (v poslední době se používá způsob zavěšení) 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. Počas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraněny. Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína se nechávají vykvasit na 10 až 12 obj. %, bezcukerný extrakt se pohybuje v rozmezí 50 až 80 g/l. Podle zkušeností p. Drápala vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě. Vína jsou láhvována po dvou letech od výroby do lahví o objemu 0,2 l, na přání zakazníků je možné lahvovat i do lahví 0,35 l. Roční produkce vinařství se pohybuje okolo 20 000 lahví vína a řadí se mezi největší producenty slámových vín u nás. Vína z Vinařství Drápal získávají celou řadu ocenění na českých i zahraničních soutěžích.
KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-drapal
Od tohoto výrobce aktuálně nemáme žádné zboží v nabídce.
Vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem