Víno a čokoláda
Pro degustaci vína s hořkou čokoládou vybírejte červené víno s vyšším obsahem tříslovin a nižším množstvím kyseliny. Díky tomu se chuť vína nebude přebíjet s hořkostí čokolády. Hořká čokoláda se velmi dobře hodí také ke kořenitému portskému vínu. Jak víno, tak čokoláda, nabízejí intenzivní širokou paletu chutí a vůní, které se navzájem doplňují a vyvažují.
Kombinace vína a čokolády není pouze otázkou znalostí a zkušeností. Nemusíte být školený znalec, abyste si kombinaci vína a čokolády užili.
Při degustaci začínáme nejprve čokoládou, až poté přistoupíme k vínu. Kousek čokolády si nechte v ústech zlehka rozpustit a až poté se napijte vína.
Obecně však platí, že s čokoládou mohou soupeřit pouze vína silné chuti. Ne všechna vína se hodí stejně k bílé, mléčné, či tmavé čokoládě. K růžovým vínům se např. hodí čokoláda s marcipánovou náplní, aromatizované čokolády se spíše hodí ke sladkým bílým vínům, zato k mladým vínům se čokoláda nehodí vůbec.
Zpět
Šumivá vína neboli sekty
VÍNO Z BETONU - MODEL VEJCE
Vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem