Vinařství KAMIL PROKEŠ a jeho láhvová vína u nás v prodeji !

Publikováno: 10.6.2024

" Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře."

Naplno se pan Kamil Prokeš začal věnovat vinařství od roku 1999. Ztotožnil se s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Zdrojem hroznů jsou vlastní dvouhektarové vinohrady, Ryzlink vlašský a Pálava pocházejí z Mikulovska, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Vína vznikají ve vinařském dvoře ve Velkých Němčicích.
Důsledně se drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z vinařství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody.

Vína z vinařství pana Prokeše jsme měli možnost ochutnat na řízené degustaci v naší vinotéce VINOSTYL. Ochutnali jsme celkem 12 vzorků vín a dle vyhodnocení odevzdaných degustačních listin, se víno setkalo s velkým úspěchem.

Nabídku vín Vinařství Kamila Prokeše naleznete zde:  https://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-kamil-prokes

 

 

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Víno v lahvích MAGNUM

Magnum, označení které pro vína znamená objem láhve 1,5l. Jedná se o prestižní typ láhve, která je určena pro vína s delším potencionálem zrání. Sklo láhve je silnější. Používá se i delší korek, který je určen pro vína k delší archivaci. V některých případech jsou korky ještě zataveny voskem.
Zobrazit celý článek

Svařené víno nebo také svařák

Svařené víno patří neodmyslitelně k chladnému neboli zimnímu období, kdy vás tento horký nápoj dokáže zahřát. Kromě zahřátí dokáže při správném dávkování nabídnout i celou řadu léčivých účinků. Mezi některé z nich patří například rozšíření cév, což pomáhá k prevenci kardiovaskulárních onemocnění, antiseptické účinky, pomáhá bojovat s chudokrevností a s trávením a má pozitivní vliv na náš imunitní systém.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Víno Červenka - VINAŘSTVÍ - Rodinné vinařství Červenka se nachází v malebné obci Čejkovice, která se nachází jen 10 km od dálnice D2. Svou rozhlohou vinic jsou Čejkovice třetí největší v čr a leží v nejteplejším koutu naší republiky. Krug - Společnost Krug byla založena v roce 1843 a specializovala se výhradně na prestižní a výběrová champagne (šampaňská) vína. Raxi - Představujeme unikátní možnost ukládání vinných láhví do stojanů RAXI, sestavovaných na míru Vašim požadavkům. Všechny komponenty jsou vyrobeny ze surovin, pocházejících z České republiky nebo ze Slovenska. SRL Hotambul - Belgičan Tom de Bruyn kdysi pracoval jako manažer hotelu svého otce. Jeho láska k vínu a belgické čokoládě ho neustále nutila přemýšlet, jak tyto dva neslučitelné produkty spojit a tím přinést lidem potěšení z toho nejlepšího z Francie a Belgie zároveň. Špalek - VINAŘSTVÍ - Vinařství Špalek je rodinným vinařstvím, které od roku 1970 vede František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska. Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Burmester - BURMESTER je tradiční výrobce portského vína z regionu Douro a velmi kvalitních vín z regionů Dão a Alentejo. Burmester se zaměřuje na vyváženost a styl vín jednotlivých řad.Santa Ema - V roce 1917 opustil Pedro Pavone-Voglino svoji rodnou Itálii, vinnou oblast v Piamonte a vydal se na dlouhou cestu do „nového světa“. Jeho odhodlání ho dovedlo až do Chile a umožnilo mu tak poznat krásu a jedinečnost údolí Maipo. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné