Degustace

Publikováno: 10.9.2024

Degustace není jen pro znalce, ba naopak! Pokud patří víno k vašim oblíbeným nápojům, degustace vytříbí vaše chutě a ve víně se postupem času naučíte rozeznávat mnohem více tónů. Jak se na takovou degustaci připravit?
Aby vám z ní něco utkvělo, měli byste si psát poznámky. Nespoléhejte se na to, že si zapamatujete chuť a vůni každého vína, které ochutnáte.
Pokud si budete dělat poznámky sami pro sebe, můžete si vymyslet vlastní systém hodnocení. V degustačních poznámkách by rozhodně neměly chybět nejvýraznější chuťové složky jako cukr, tříslovina, chuť dubového sudu či alkohol. Kromě hodnocení chuti byste se u každého vína měli zamyslet nad jeho aromatickými tóny, které by v degustačních poznámkách rozhodně neměly chybět.
Při každé další degustaci se tak pro vás tóny a chutě vína stanou o kousek komplexnější.

Degustace vína je zábava, samozřejmě můžete víno ochutnávat i sami, ale není to úplně ono. Při společné degustaci je přece nejlepší si o víně povídat a diskutovat s přáteli.

 

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Nově v nabídce vinařství Červenka Čejkovice

Milí přátelé, milovníci dobrého vína, nově jsme pro Vás zařadili do prodeje, vnikající vína z vinařství Červenka. Vína tohoto vinařství jsme měli možnost ochutnat na řízené degustaci v naší vinotéce VINOSTYL, kde jsme přivítali pana Pavla Červenku, který je majitelem rodinného vinařství, vyrábějícího své víno v obci Čejkovice.
Zobrazit celý článek

Vinařství KAMIL PROKEŠ a jeho láhvová vína u nás v prodeji !

Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. vystudoval obor Vinohradnictví a vinařství, které zakončil s vyznamenáním jako inženýr v roce 2009. Po získání červeného diplomu pokračoval na Zahradnické fakultě v Lednici v doktorském studiu, které ukončil v roce 2016 obhajobou disertační práce na téma šumivých vín. Nyní působí jako odborný asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity. Během svého studia vyjížděl na četné vinařské stáže a konference do zahraničí (Německo, Rakousko, Itálie, Gruzie, Velká Británie, Francie, Slovinsko, Chile, USA, Maďarsko, Srbsko, Bulharsko a JAR). Své získané teoretické znalosti a praktické poznatky nyní sdílí se studenty jako lektor na Vinařské akademii ve Valticích, Národním vinařském centru a Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity. Je držitelem senzorických zkoušek (zasedá na mezinárodních soutěžích za ČR), členem Unie enologů ČR a člen Komise expertů ministerstva zemědělství na SZPI pro hodnocení a zatřiďování vín. Mimo všechny odborné znalosti je také trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství v sekání sektů – sabráži, a též držitelem osmi českých a jednoho světového rekordu v sabrage.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Horák - VINAŘSTVÍ - Malé butikové vinařství založené v roce 2004, nacházející se v obci Vrbice, podoblasti VELKOPAVLOVICKÉ. Tato velmi kvalitní vinařská podoblast je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známá svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů.Šlechtitelská stanice - VINAŘSTVÍ - Šlechtitelská stanice vinařská ve Velkých Pavlovicích je v současné době akciovou společností hospodařící na vlastních i pronajatých vinicích, vyrábějící víno, doprovodné produkty a provozující luxusní Vinařský penzion André uprostřed vinohradů. Mádl František - VINAŘSTVÍ - Pan František Mádl zvaný také jako Malý vinař z Velkých Bílovicích je tvůrcem jakostních a přívlastkových vín. Zaměřuje se na kvalitní přívlastková vína z odrůd, pro které je Velkopavlovicko ideální oblastí. Botur - VINAŘSTVÍ - Vinařství Botur bylo založeno již v roce 1989 Luďkem Boturem. Hrozny na výrobu vína v dnešní době nepochází z jeho vlastních vinic, ale jsou vykupovány od léty prověřených smluvních dodavatelů, kterými jsou pěstitelé kvalitní révy vinné, především z oblasLTC Vysoké Mýto a.s. - Společnost LTC Vysoké Mýto, a.s. byla založena 16. září 1996 jako balírna suchých plodů, dražovaného a sušeného ovoce, luštěnin a rýže. Petrák Jan - VINAŘSTVÍ - Úcta k tradici, specifické půdní a klimatické podmínky dávají na jihu Moravy vzniknout v malém rodinném vinařství JAN PETRÁK klasickému sektu pravou šampaňskou metodou – kvašením v láhvi. Fernando de Castilla - Sklepy Vinařství Rey Fernando de Castilla se nachází v historickém centru města Jerez. Sherry nejdříve zraje v nových sudech z francouzského a amerického dubu a poté po dlouhou dobu v sude...Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné