Degustace

Publikováno: 10.9.2024

Degustace není jen pro znalce, ba naopak! Pokud patří víno k vašim oblíbeným nápojům, degustace vytříbí vaše chutě a ve víně se postupem času naučíte rozeznávat mnohem více tónů. Jak se na takovou degustaci připravit?
Aby vám z ní něco utkvělo, měli byste si psát poznámky. Nespoléhejte se na to, že si zapamatujete chuť a vůni každého vína, které ochutnáte.
Pokud si budete dělat poznámky sami pro sebe, můžete si vymyslet vlastní systém hodnocení. V degustačních poznámkách by rozhodně neměly chybět nejvýraznější chuťové složky jako cukr, tříslovina, chuť dubového sudu či alkohol. Kromě hodnocení chuti byste se u každého vína měli zamyslet nad jeho aromatickými tóny, které by v degustačních poznámkách rozhodně neměly chybět.
Při každé další degustaci se tak pro vás tóny a chutě vína stanou o kousek komplexnější.

Degustace vína je zábava, samozřejmě můžete víno ochutnávat i sami, ale není to úplně ono. Při společné degustaci je přece nejlepší si o víně povídat a diskutovat s přáteli.

 

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Nově v nabídce vinařství Červenka Čejkovice

Milí přátelé, milovníci dobrého vína, nově jsme pro Vás zařadili do prodeje, vnikající vína z vinařství Červenka. Vína tohoto vinařství jsme měli možnost ochutnat na řízené degustaci v naší vinotéce VINOSTYL, kde jsme přivítali pana Pavla Červenku, který je majitelem rodinného vinařství, vyrábějícího své víno v obci Čejkovice.
Zobrazit celý článek

Vinařství KAMIL PROKEŠ a jeho láhvová vína u nás v prodeji !

Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. vystudoval obor Vinohradnictví a vinařství, které zakončil s vyznamenáním jako inženýr v roce 2009. Po získání červeného diplomu pokračoval na Zahradnické fakultě v Lednici v doktorském studiu, které ukončil v roce 2016 obhajobou disertační práce na téma šumivých vín. Nyní působí jako odborný asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity. Během svého studia vyjížděl na četné vinařské stáže a konference do zahraničí (Německo, Rakousko, Itálie, Gruzie, Velká Británie, Francie, Slovinsko, Chile, USA, Maďarsko, Srbsko, Bulharsko a JAR). Své získané teoretické znalosti a praktické poznatky nyní sdílí se studenty jako lektor na Vinařské akademii ve Valticích, Národním vinařském centru a Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity. Je držitelem senzorických zkoušek (zasedá na mezinárodních soutěžích za ČR), členem Unie enologů ČR a člen Komise expertů ministerstva zemědělství na SZPI pro hodnocení a zatřiďování vín. Mimo všechny odborné znalosti je také trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství v sekání sektů – sabráži, a též držitelem osmi českých a jednoho světového rekordu v sabrage.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Weingut Knodt – Trossen - Skvělé moselské vinařství, které má své vinice na strmých jižních svazích, kde se v podložích nachází břidlice, krásně se vtiskávající do chutě vína. Jean Brunet - Společnost Jean Brunet je malou rodinnou firmou, která byla založena v roce 1895 a je slavná pro své domácí uzenářství. Od roku 1962 se značka Jean Brunet zaměřuje na výrobu nejen čerstvých terin, ale také gurmánských specialit a delikates. Baloun - VINAŘSTVÍ - Radomil Baloun pochází z vinařského rodu ve Velkých Bílovicích, kde jeho předkové vinařili po mnoho generací. Narodil se 9. září 1959 ve Valticích, základní školu navštěvoval ve Velkých Bílovicích. Casa Santos Lima - Vinařství bylo vytvořeno za cílem zajištění trvalého rozvoje vinařské aktivity v oblasti Lisabon. Tato činnost byla poprvé spuštěna Joaquimem Santos Lima, který na přelomu 19. století, byl již velkým výrobcem a vývozcem portugalských vín.Avon & Ragobert - Francouzská značka s dlouholetou tradicí ve výrobě produktů TERRIN, RILLET, aj. Tradice výroby sahá až do roku 1898 a gurmánské speciality delikatesních paštik této značky mají silné postavení nejen na francouzském trhu. Vajbar - VINAŘSTVÍ - Vinařství Vajbar obhospodařuje cca 36 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova přestárlých vinic a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru. Andreola - V roce 1984 Nazzareno Pola založil rodinný statek v srdci Valdobbiadene Prosecco Superiore. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné