Sommelier junior - následné vzdělávání

Publikováno: 25.10.2011

Výhodou e-learningu je zejména jeho dostupnost a časová flexibilita studia. Studenti si budou moci nastudovat jednotlivé kapitoly v domácím prostředí a v libovolném termínu. Probírána budou základní témata týkající se vinařství a sommelierství, např. vinařské oblasti a podoblasti, odrůdy, servis vína a víno v gastronomii. Nastudování učiva bude ověřováno testy za jednotlivými kapitolami. Po dokončení studia se studenti budou moci přihlásit na praktickou část, na níž budou zopakovány poznatky z e-learningu, předveden servis vín a bude prováděn jeho individuální nácvik. Studium bude zakončeno závěrečnou zkouškou.

Zpřístupnění kurzu široké veřejnosti v květnu 2012 budou předcházet dva pilotní běhy (předběžně v listopadu a březnu), jejichž cílem bude ověření funkčnosti a nastavení e-learningu a získání zpětné vazby na vytvořený kurz. Zájemci o účast na pilotních bězích se mohou přihlásit v NVC. Aktuální informace o projektu bude možné po zprovoznění získávat i na stránkách kurzu www.sommelier-junior.cz.

Na tvorbu a pilotní odzkoušení kurzu získalo NVC finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Partnerem projektu je Svaz vinařů České republiky.

E-mail: sarka.nadvornikova@vinarskecentrum.cz

Zdroj: http://www.wineofczechrepublic.cz/

Sdílet na Facebooku


Zpět

Vinařství Baloun získalo speciální cenu v soutěži Femmes et Vins du Monde

Českou republiku letos zastupovala tři vinařství: Znovín Znojmo a.s., Víno Dalibor - vinařství „U kapličky“ Zaječí a Vinařství Baloun - Velké Pavlovice, přičemž posledně jmenované vinařství, které se zúčastnilo tohoto kl
Zobrazit celý článek

Tři zlaté medaile na Moravu z Le Mondial du Rosé

Domácí tvrdí, že rosé se narodilo na jihu Francie a právě tady že je doma. Také poslali nejvíce vzorků, následováni Španělskem a Itálií. Přes 20 vzorků přihlásilo Maďarsko, Portugalsko, Švýcarsko a Česká republika. Naše red...
Zobrazit celý článek

Vinařství

Avon & Ragobert - Francouzská značka s dlouholetou tradicí ve výrobě produktů TERRIN, RILLET, aj. Tradice výroby sahá až do roku 1898 a gurmánské speciality delikatesních paštik této značky mají silné postavení nejen na francouzském trhu. Dacosta - Společnost DACOSTA je portugalské vinařství, které se představuje paletou špičkových vín s celou řadou archivních vín starších 3 let. Familia Deicas - Vína z vinic Juanicó jsou produkována výhradně rodinnou společností Deicas. Již třetí generace rodiny Deicas pracuje s plným nasazením a odhodláním, aby Vám přinesla víno té nejvyšší kvality.Jean Brunet - Společnost Jean Brunet je malou rodinnou firmou, která byla založena v roce 1895 a je slavná pro své domácí uzenářství. Od roku 1962 se značka Jean Brunet zaměřuje na výrobu nejen čerstvých terin, ale také gurmánských specialit a delikates. Konečný - VINAŘSTVÍ - Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ obhospodařuje 8,5 ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkuje kvalitní hrozny, z nichž vyrábí vysoce kvalitní vína.Tyčinky s. r. o. - V roce 2013 Tyčinky s.r.o. vytvořily nový originální produkt. Po mnoha zkouškách a hodnocených anketách samotnými odběrateli se několik měsíců dolaďovala ta nejlepší chuť. V internetové anketě opět samotní zákazníci vybrali název tyčinek BERTYČKY.Andreola - V roce 1984 Nazzareno Pola založil rodinný statek v srdci Valdobbiadene Prosecco Superiore. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné