Národní vinařské centrum nabízí školení pro zkvalitnění služeb v gastronomii v mikroregionu Mikulovs

Projekt je podpořen dotací z výzvy Místní akční skupiny Mikulovsko, o.p.s., která je financována především prostřednictvím programu LEADER+, který je spravován Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova (EAFRD). Projekt je určen podnikatelům z obcí Bavory, Brod nad Dyjí, Březí, Dobré Pole, Dolní Dunajovice, Dolní Věstonice, Drnholec, Horní Věstonice, Jevišovka, Klentnice, Mikulov, Milovice, Nový Přerov, Novosedlí, Perná, Pasohlávky, Pavlov, Sedlec.
Obsah kurzů a časový harmonogram:
1. den
Cestovní ruch, vinařská turistika a agroturistika
Kurz přinese do podnikání v oblasti cestovního ruchu a agroturistiky konkrétní moderní
poznatky. Účastníci se naučí přemýšlet v intencích zájmu zákazníka, pochopí důležitost lidského činitele v poskytování služby. Naučí se poznávat, proč si zákazník vybírá, tu kterou službu, penzion, vinařství, farmu. Dokáží sestavit marketingový mix pro svoji podnikatelskou jednotku, dovedou ho vysvětlit a obhájit. Právě spojení marketingového uvažování
a konkrétní praktické dovednosti přinesou inovativní přístupy k podnikání malých firem na venkově. Účastníci se naučí definovat své konkurenční výhody a konkurenční výhody svého teritoria, činnosti a služby. Tím pomohou zachovat tradice, kolorit a ráz regionu. Standardizace činností zabezpečí spokojené zákazníky a přivede do oblasti další turisty.
08:00 - 12:00 Cestovní ruch, vinařská turistika a agroturistika – zdroj rozvoje mikroregionu
12:00 - 12:30 přestávka, občerstvení
12:30 - 16:30 Rozbor konkrétní vinařské stezky – marketingové využití
Lektor: Mgr. Marie Princlová působí jako lektorka a konzultantka v oblasti marketingu, prodeje a managementu.
2. den
Praktická škola sommeliera
Kurz přinese do podnikání v oblasti cestovního ruchu a agroturistiky absolventům skutečně
cenné poznatky profesionálního sommeliera Libora Nazarčuka, viceprezidenta
sommelierské asociace ČR. Účastníci se naučí o historii sommelierství, o práci sommeliera
jeho úskalích a asociaci, která sommeliery sdružuje. Účastníci budou vyučováni pravidlům
nákupu vín, jeho uložení, správné teplotě. Naučí se kde je vhodné víno nakupovat a kterým
místům se při nákupu vyhýbat. Získají informace o správné teplotě při servírování vína o
tom, jak číst z etikety o vinařské legislativě ve spojení s restaurátorstvím. V praktické části
proběhnou ukázky servisu různých druhů vín s vysvětlením, která vína v jakém pořadí a
jakých sklenicích se mají servírovat. Samotní účastníci budou aktivně zapojeni do servisu vín.
08:00 - 12:00 Praktická škola sommeliera – Teorie
12:00 - 12:30 přestávka, občerstvení
12:30 - 16:30 Praktická škola sommeliera – Praktická cvičení
Lektor: Libor Nazarčuk moravský sommeliér, viceprezident asociace sommeliérů ČR, držitel několika významných ocenění v sommeliérských soutěžích
Kurzy proběhnou v Kongresovém sále obecního úřadu Dolní Dunajovice, přesná adresa je:
Kongresový sál, Obecní úřad Zahradní 613, 691 85 Dolní Dunajovice
Termín Listopad: 5. 11. 2009 (čtvrtek) a 6. 11. 2009 (pátek)
Termín Prosinec: 3. 12. 2009 (čtvrtek) a 4. 12. 2009 (pátek)
Všichni účastníci obdrží vzdělávací materiály formou tištěné brožury i elektronického nosiče CD.
Podmínkou účasti je registrovat se na webových stránkách Národního vinařského centra www.vinarskecentrum.cz v sekci Kurzy a semináře. Účast na semináři je pro účastníky z mikroregionu mikulovsko ZDARMA!!!
Další informace podá ing. Petr Gondáš, projektový manažer Národního vinařského centra, o.p.s.
mobil: 602 470 261
E-mail: petr.gondas@vinarskecentrum.cz
Zpět

Hodky

Velké představení vinařů ve Vinum Coeli
Vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem
Vína z vinařství Prchal
Vína z vinařství Hradil
Vína z vinařství Horák
Vína z vinařství Vladimír Tetur
Vína z vinařství Kamil Prokeš
Vinařství Vinopa
Vína z vinařství Štěpán Maňák
Vinařství Moravíno Valtice
Vína z vinařství Košut
Vína z vinařství Tesařík
Vína z vinařství Sedlák
Vína z vinařství František Mádl
Vinařství Konečný
Vína z vinařství Reisten
Vína z vinařství Červenka
Vína z vinařství Volařík
Vína z vinařství Mikrosvín Mikulov
Vína z vinařství Petr Bíza
Vína z vinařství Šoman
Vinařství Lahofer
Vína z vinařství Filip Mlýnek
Vinařství Marian Vrba
Vína z vinařství Vajbar
Vína z vinařství Vinselekt Michlovský
Víno z Kobylí
Vinařství Réva Rakvice
Vína z vinařství Špalek
Vinařství U Kapličky
Vína z vinařství Šlechtitelská stanice
Vína z vinařství Rudolf Židek
Vína z vinařství Libor Veverka
Portské víno
Portugalské víno
Španělské víno
Francouzské víno
Chilské víno
Uruguayské víno
Německé víno
Moldavská vína
Italské víno
Moravské víno
Zahraniční víno
Slámové víno
Ledové víno
Výběr z cibéb
Výběr z bobulí
Vin. Petr Bíza
Vin. Horák
Vin. Hradil
Vin. Víno z Kobylí
Vin. František Mádl
Vin. Vladimír Tetur
Vin. Volařík
Vin. Badet Clément
Vin. Prchal
Vin. Moravíno
BAG IN BOX - 3 litry
BAG IN BOX - 5 litrů
BAG IN BOX - 10 litrů
BAG IN BOX - 20 litrů
Sety, sady, boxy na víno
Zátky, uzávěry na víno
Someliérské potřeby
Otvíráky a vývrtky
Dárk. poukazy, pokladničky
Výprodej - II. jakost
Olivy
Tyčinky a ostatní
Paštiky a uzeniny
Sýry na kusy
Sýry na váhu
Stojany Raxi
Kovové a kované stojany
Dřevěné stojany
Regály na víno
Chladiče na víno
Džbánky
Sklenice na víno, brandy, půlky
Karafy na víno, brandy
Koštýře
Set karafy a sklenic
Historické lesní sklo
Výroční sklenice
Dárková balení
Tašky na víno
Kartónové obaly na víno
Dřevěné obaly
Přepravní obaly
Moët & Chandon Champagne
Dom Pérignon Champagne
Veuve Clicquot Champagne
Krug Champagne
Moravské, NEALKO, ostatní
Champagne sklenice
Vinotéky a vitríny Haier
Vinotéky a vitríny Liebherr
Vinotéky a vitríny Philco
Vinotéky a vitríny Candy
DÁRKOVÉ OBALY NA VÍNO
FIREMNÍ BALÍČKY moravské
FIREMNÍ BALÍČKY zahraniční
Arménská brandy
Koňaky 
Jsme na
Najdete nás na