Národní vinařské centrum a Nadace Partnerství s podporou Vinařského fondu vypisuje druhé kolo pro př

Publikováno: 16.7.2009

Harmonogram činností certifikace v roce 2009

- O certifikaci žádá provozovatel nebo vlastník zařízení písemnou nebo elektronickou žádostí adresovanou Národnímu vinařskému centru. (Viz přílohy.)
- Sběr žádostí bude probíhat do 30. srpna 2009.
- Seminář pro nově přihlášená a stávající certifikovaná zařízení - první polovina září 2009.
- Certifikace zařízení - druhá polovina září až říjen 2009.
- Vyhodnocení certifikace - listopad 2009.

Povinnosti pro certifikovaná zařízení

Certifikace pro provozovatele vinařského zařízení znamená splnit všechna stanovená kritéria pro konkrétní kategorii a zavázat se k jejich dodržování po celou dobu držení certifikace. Kategorie zařízení, která mohou být certifikována, a požadovaná kritéria naleznete v příloze.

Platba za certifikaci

Každé přihlášené zařízení do projektu certifikace uhradí částku 1000 Kč plus DPH a za každý další typ v rámci jednoho objektu zaplatí 300 Kč plus DPH. Tato částka je určena na pokrytí části nákladů spojených se samotným procesem certifikace (návštěva zařízení, administrace).

Platba za propagaci

Úspěšně certifikovaná zařízení navíc uhradí částku 1000 Kč plus DPH a za každý další typ v rámci jednoho objektu 300 Kč plus DPH. Tato pravidelná roční platba kryje náklady na kontrolu certifikovaného objektu, zajištění propagace certifikace, dále náklady spojené s cílenou propagací certifikovaného zařízení jako objektu doporučeného pro vinařskou turistiku. Tuto částku platí úspěšně certifikovaná zařízení druhého kola certifikace od roku 2010.

Úspěšně certifikovaným zařízením budou poskytnuty následující výhody:

• Poskytnutí smaltované tabulky s logem „Vína z Moravy“ a nápisem v češtině i angličtině „Certifikace vinařské turistiky“ (tabulka musí být viditelně umístěna na certifikovaném zařízení)
• Nadstandardní zvýraznění certifikovaného zařízení na webu www.wineofczechrepublic.cz v Adresáři vinařů, vinných sklepů a vinoték, v sekci „Víno a turistika“ a v interaktivní mapě
• Nosným produktem propagace bude turistický průvodce „To nejlepší z vinařské turistiky na jižní Moravě“ a „To nejlepší z vinařské turistiky v Čechách“, obsahující adresář vinařů, vinných sklepů a vinoték s vyznačenými certifikovanými subjekty a textovou část věnující se certifikaci. Certifikovaná zařízení budou prioritně předsazena před všechna ostatní v adresáři.
• Na certifikovaná zařízení se bude pohlížet jako na elitní subjekty vinařské turistiky, Národní vinařské centrum i Nadace Partnerství bude dávat těmto subjektům přednost při pořádání novinářských press či fam tripů a bude je doporučovat zájemcům o vinařskou turistiku jako nejvhodnější cíle k navštívení.
• Dále bude probíhat propagace certifikovaných subjektů za pomoci spolupracujících médií, zejména prostřednictvím PR agentury Vinařského fondu ČR Omnimedia.

Certifikovat je možné pouze zařízení, které leží ve vinařských oblastech České republiky (Vinařská oblast Morava nebo vinařská oblast Čechy)!

Postup pro zájemce o certifikaci

Zájemci o certifikaci se musí v první řadě důkladně seznámit s certifikovanými kategoriemi a požadovanými kritérii. Pokud se chtějí zapojit do projektu certifikace, vyplní požadovaný formulář s názvem Žádost o certifikaci (dokument ve formátu doc ke stažení níže) a obratem jej zašlou prostřednictvím e-mailu na adresu certifikace@vinarskecentrum.cz a nebo poštou na adresu:

Národní vinařské centrum o.p.s.
Zámek 1
691 42 Valtice

Pokud žádáte o certifikaci více provozoven na různých místech (adresách), vyplňte formulář opakovaně pro každou z nich.

Žádosti o certifikaci zašlete co nejdříve, poslední budou sbírány a evidovány do 31. srpna 2009! Zařízením, která podají žádost po tomto termínu, není možno garantovat zařazení mezi certifikované objekty do tiskovin připravovaných pro rok 2010 (na internet budou objekty řazeny průběžně). Na základě zaslané přihlášky Vám bude elektronickou poštou doručen Certifikační dotazník, informace o dalším postupu a faktura za certifikaci.

Případné další informace a kontaktní osoby:

E-mail: certifikace@vinarskecentrum.cz

Petr Gondáš
e-mail: petr.gondas@vinarskecentrum.cz
mobil: 602 470 261

Šárka Nádvorníková
e-mail: sarka.nadvornikova@vinarskecentrum.cz
mobil: 602 769 743

Juraj Flamik
e-mail: greenways@nap.cz
tel: 515 903 117

Jan Grombíř
e-mail: jan.grombir@nap.cz
mobil: 606 162 167

Aleš Tureček
e-mail: ales.turecek@nap.cz
mobil: 603 293 452

E-mail: certifikace@vinarskecentrum.cz

Zdroj: http://www.wineofczechrepublic.cz/

Sdílet na Facebooku


Zpět

Víno a Kuks

Víno a KuksOd:25. 7. 2009 Do:25. 7. 2009 Město/obec:Hospital Kuks Místo:Galerie českých vín Popis:řízená degustace WWW stránka:www.zamekkuks.cz Typ:Degustace a ochutnávky Kontaktní jméno:rudolfský Kontaktní telefon:605 265 245 Kont...
Zobrazit celý článek

Pardubický festival vín

Pardubický festival vínOd:28. 7. 2009 Do:29. 7. 2009 Město/obec:Pardubice Místo:Hotel Zlatá štika, Štrossova 127, 530 03 Pardubice Popis:Soutěž producentů a dovozců vín o šampiona, zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili XII. roční...
Zobrazit celý článek

Vinařství

Henri Willig - Pan Henri Willig jako výrobce velmi kvalitních holandských sýrů začal své produkty uvádět na trh pod svou značkou od roku 1974. Produkci sýrů a prvotřídních sýrových specialit se věnuje ve vlastní výrobně. Zde se sýry také balí a odtud se exportují.Národní vinařské centrum, o.p.s. - Národní vinařské centrum je neziskovou organizací se sídlem na zámku ve Valticích na jižní Moravě. Cílem NVC je především pořádání Národní soutěže vín a degustační expozice – Salonu vín ČR.Arnaud - Společnost Arnaud byla založena již roku 1950 v regionu Limousin, konkrétně v malém městečku Aixe sur Vienne ve Francii. Tento rodinný podnik se už od svého vzniku zabývá výrobou tradičních francouzských paštik a konzervovaného masa. Sorelle Bronca - Vinařství Sorelle Bronca, patří mezi nejlepší producenty prosecca na světě. Jejich vinice se nachází mezi městy Conegliano a Valdobbiadene v BenátskuAvon & Ragobert - Francouzská značka s dlouholetou tradicí ve výrobě produktů TERRIN, RILLET, aj. Tradice výroby sahá až do roku 1898 a gurmánské speciality delikatesních paštik této značky mají silné postavení nejen na francouzském trhu. Moët & Chandon - Moët & Chandon je nejznámnější světová značka šumivých, šampaňských vín a sektů francouzského výrobce. Tradice výroby těchto vynikajících šampaňských nesoucí tuto značky sahá do historie více než 250 let. Jean Brunet - Společnost Jean Brunet je malou rodinnou firmou, která byla založena v roce 1895 a je slavná pro své domácí uzenářství. Od roku 1962 se značka Jean Brunet zaměřuje na výrobu nejen čerstvých terin, ale také gurmánských specialit a delikates. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné