Co je to likérové víno?

Publikováno: 28.7.2023

Způsob, jakým se dezertní vína stávají sladkými, tkví v přidání alkoholu ( konkrétně vínovice ) při procesu kvašení. To má za následek dvě věci. Zachová se vyšší cukr ve víně ( často 60–120 g/l ) a zvýší se i obsah alkoholu ( Obsah alkoholu se pohybuje v rozmezí 15–22 % ).
Tato vína jsou vhodná jako aperitiv nebo dezertní víno a servírují se obvykle v menších skleničkách kvůli jejich intenzivní chuti. Likérová vína jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají sladké víno s vyšším obsahem alkoholu a jedinečnou chutí. Tato vína jsou ideální jako aperitiv nebo dezertní víno a nádherně vynikají také v kombinaci s čokoládou a některými druhy sýrů.

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Co znamená metoda Sur Lie ?

Sur lie je z francoužtiny přejatý termín pro jeden z technologických procesů při kterém se mladé víno ponechává ležet delší dobu na kvasnicích. Existují dva postupy – buď víno na kalech pouze dlouhodobě leží, tato metoda se označuje francouzským „élevage“ nebo vinař kvasnice s vínem pravidelně promíchává, potom jde o „battonage“.
Zobrazit celý článek

NEALKOHOLICKÁ VÍNA

Každý z nás jistě zažil situaci, kdy si nemůže dopřát sklenku dobrého vína. V takové chvíli máme pro všechny řešení a to v podobě nealkoholického vína. Nealkoholické víno ocení na oslavách třeba řidiči, ale i těhotné ženy které si zajdou posedět na skleničku vínka s kamarádkou. Jde o nealkoholické víno u kterého byl obsah alkoholu snížený pod 0,5 %.(stejně jako třeba u nealko piva). Takže sklenku, nebo klidně i dvě si může bez obav dopřát úplně každý.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Sedlák - VINAŘSTVÍ - Vinařství Sedlák hospodaří na vlastních vinicích ve Velkých Bílovicích už čtvrtou generaci. Předkům tohoto rodu pomáhali při jejich práci vždy koně, a proto se kůň stal také jejich symbolem... Národní vinařské centrum, o.p.s. - Národní vinařské centrum je neziskovou organizací se sídlem na zámku ve Valticích na jižní Moravě. Cílem NVC je především pořádání Národní soutěže vín a degustační expozice – Salonu vín ČR.Štěpán Maňák - VINAŘSTVÍ - Rodinné Vinařství Štěpán Maňák ze Žádovic poblíž Kyjova hospodaří na 25 hektarech vinic, na třech vinařských tratích s velmi příznivou polohou. Výroba je zaměřena pouze na přívlastková lahvová vína.Bohemia Crystal - Bohemia Crystal Glass je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů výrobků z českého křišťálového skla prvotřídní kvality. Zaměřuje se na produkty vyrobené výhradně v České republice a dodává je také do velkoobchodních sítí po celém světě. Hennessy - Hennessy je nejprodávanější koňak na světě. Ty nejlepší druhy Hennessy jsou míchány z pálenek starých několik desetiletí a ve značkách Richard Hennessy a Hennessy Paradise jsou obsaženy pálenky staré více než sto let. Casa Santos Lima - Vinařství bylo vytvořeno za cílem zajištění trvalého rozvoje vinařské aktivity v oblasti Lisabon. Tato činnost byla poprvé spuštěna Joaquimem Santos Lima, který na přelomu 19. století, byl již velkým výrobcem a vývozcem portugalských vín.Veuve Clicquot - V roce 1772 založil Philippe Clicquot podnik na výrobu vína se jménem Clicquot. Jeho syn François, který rodinný podnik převzal, se v roce 1798 oženil s Barbe Nicole Ponsardin. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné